Omelette du năut

bucătăreală
October 24, 2016

Rețeta nr. 1 #LaMineSubNucChallenge; campanie-experiment desfășurată între 27 martie și 30 aprilie, 2016; vegan only.

Prima mea încercare din #LaMineSubNucChallenge a fost cu năbădăi. Din rețeta originală am făcut cevaaa…dubios 😀 Fiind prima oară când am lucrat cu făina de năut nu prea am știut eu ce-i de capul ei. Din capul locului trebuie să vă zic că am o problemă cu proporțiile (și cu estimarea distanțelor, greutăților, vârstelor etc.). Pe scurt, dacă îmi zici o lg (lingură) sau un pumn de cutare e ok, dar dacă mi-ai zis 70 de grame de x m-ai pierdut. Cu timpul o să devin și eu un bucătar respectabil. Până atunci pun cantitățile după ceva simț interior mistic. O enigmă :)).

1(1).jpgOmleta mea era suspectă pentru că în rețeta originală (o găsiți aici) trebuia pus ingredientul magic numit SALVIE. Ca și în cazul făinei de năut, nici salvie nu am mai folosit, dar cred că am folosit acum cât să nu îmi mai trebuiască o bună bucată de vreme. Glumesc, desigur, și nu prea. Pentru că nu am găsit salvie proaspătă am pus salvie uscată, găsită pe rafturile colegelor mele și cum nu prea am simțul măsurii am pus cât pentru un praznic. Așa m-am lămurit și eu care e gustul de salvie și cât de puternic este acesta și cât de moderat trebuie să fii ca să-l valorifici cum trebuie. Gustul e amărui, și vă puteți imagina cum am molfăit eu produsul final strâmbând din nas. Am mâncat tot singurică că nu am vrut să chinui și pe alții. Tot din cauza estimărilor mele cantitative deficitare am turnat o groază de făină de năut că aproape am făcut o turtă în loc să păstrez compoziția apoasă. E lesne de înțeles că mi-am dat seama cât de bună POATE fi „omleta ” asta și cum trebuie ea gătită de fapt. Cum omul învață din greșeli, data viitoare voi face o omletă demnă de molfăit de către prietenii pe care nu am vrut să-i amărăsc, la propriu, de data asta.

P.s. Desigur că am uitat și de cașcavalul vegetal, întrucât și în bucătărie îs la fel de zăpăcită ca în toate celelalte aspecte ale vieții mele.

gif1

*Campania #LaMineSubNucChallenge s-a desfășurat pe Facebook, sub formă unor gif-uri atașate unui text (cel pe care l-ați citit mai sus) și a avut parte de un succes neașteptat datorită abordării umoristice. Ele sunt centralizate pe blog și prezentate într-o formă fresh, adică mai retro, adică aparanet m-am contrazis, dar ați prins ideea. Howdy!

**Această rețetă a fost postată pe Fb pe data de 28 martie.

SHARE
Irina : 18:39 October 26, 2016 Reply
tulaimamaluidefată! :* ce tareeeee keep rocking!!!
    camarutaluzavate : 20:30 October 26, 2016 Reply
    :D undi îi emoticonul ăla iniminiminimi de pe fb? :))
      Irina : 04:09 October 27, 2016 Reply
      😂 ☺️

Related Posts
Featured
::
Burgerul chiftică
::
Chiftica de fasole
::
Ajoblanco – „no besos” soup
MENU