Burgerul chiftică

bucătăreală
October 25, 2016

Rețeta nr.3 #LaMineSubNucChallenge; campanie-experiment desfășurată între 27 martie și 30 aprilie, 2016; vegan only (postul Paștelui, mai românește zis).

Ne tot îndopăm cu burgeri  din ăștia ziși clasici, dar ei au o mulțime de variante delicioase și cu adevărat hrănitoare. Să ne hrănim, nu doar să mâncăm, zic! Prima variantă de burger vegan pe care am ales-o a fost cea care are la bază piureul de cartofi. Mi-a lipsit doar chimionul, care sigur contribuie mult la gust, însă m-am învârtit ca bezmetica prin Auchan și nu am găsit, iar la casă am rămas fără dinheros și nu am mai mers în altă parte să caut. Ce lipsește în Iași, printre altele, e o prăvălie cu condimente, cât mai bogată și mai variată. Până atunci ne plimbăm ca titirezii dintr-un loc în altul ca să găsim ce avem nevoie. Aparte de asta am folosit sosul de roșii de la mamițica mea de-acasă în loc de ketchup. Humus cu sfeclă sau sos de leurdă încă nu am încercat. În curând!

GIF3.gifPrima oară când am făcut au ieșit bunicei, dar nu am condimentat îndeajuns. De asemenea nu i-am așezat între felii de pâine tip burger, ci i-am pus ca pe tartine, doar pe o singură felie. Pentru că mi-au plăcut am zis să mai încerc o dată. De data asta am înlocuit ardeii cu ciupercile și am pus și curry. Au ieșit fenomenal. Pentru că v-am zis cât de mult îmi place pesto, am uns discret felia de pâine cu el, am pus chiftica cu pricina deasupra și am avut grijă să am lângă mine borcănelul cu conopidă și gogoșari murați. Asta ține de o preferință personală și anume că mie îmi plac gusturile mai acrișoare și mai mereu simt nevoia să adaug ceva lămâie, murături, oțet etc. în/lângă mâncare.

burger in context.jpgAm făcut o piramidă de burgeri, i-am băgat în două caserole, am luat jumate de pâine, un borcănel cu pesto și unul cu murăturile menționate și m-am pornit agale către Librarium, unde mă așteptau bibliobulii librăriei flămânzi și nerăbdători. Dacă tot e post, mai facem și câte o pomană din când în când!  Rețeta „burgărească” o găsiți aici.

burger in context2.jpg

*Campania #LaMineSubNucChallenge s-a desfășurat pe Facebook, sub formă unor gif-uri atașate unui text (cel pe care l-ați citit mai sus) și a avut parte de un succes neașteptat datorită abordării umoristice. Ele sunt centralizate pe blog și prezentate într-o formă fresh, adică mai retro, adică aparanet m-am contrazis, dar ați prins ideea. Howdy!

**Această rețetă a fost postată pe Fb pe data de 31 martie.

SHARE
Irina : 18:42 October 26, 2016 Reply
vreau să zic fără reclamă asunsă că porumbul marCA KAufland este cel mai bun :)) Eu îl prăjesc în unt.. și înainte să strâmbi din nas și să te gândești "uatifack iaio, femeie" .. nu știi ce pierzi :) it's awesome!! recomand! să încerci!
    camarutaluzavate : 20:29 October 26, 2016 Reply
    i-auzi. Apăi îi bine de știut că io luam din ăsta de la Bonduelle. E unul dintre produsele la care marketingul și-a făcut efectul. M-am ferit mereu de produsele de supermarket marcă proprie fiindcă mi se pare ciudat să fii bun și la făcut hârtie igienică și la ketch-up și la săpun :))) În altă prdine de idei, nu am tras niciodată porumbul prin unt. De abia aștept să încerc. Acum, când zice cineva unt, mereu îmi aduc aminte de „You are the butter to my bread” din Julie&Julia și mă ling pe buze cu poftă haha
      Irina : 04:08 October 27, 2016 Reply
      Să încerci. E mai ieftin de 3 ori decât Bonduelle :)) măi ce gospodine suntem i can't even :))) așa.. și când îl prăjești în unt cu sare e așa ușor caramelizatosărat Very yummy

Related Posts
Featured
::
Tartine cu ciuperci și rozmarin
::
John French – fotograful care a adus fotografia de modă din revistă în ziar
::
Falafel
MENU