Un trio de moldoveni

All things nice
January 12, 2017

Cumva, în viață, se aliniază planetele de așa natură încât, atunci când te interesează un anumit subiect, informațiile vin la tine pe căi nebănuite, atunci când te înconjori de un anumit tip de oameni atragi alți oameni la fel și tot așa. Așa se întâmplă și cu mine și Moldova, aia de peste Prut :). Călătoria mea cu moldovenii și, implicit CUCultura moldovenească, a început acum 6 ani, când am aterizat la Iași în primul meu an de studenție. Atunci am intrat în ASFI (asociația care mi-a sucit viața cu susu în jos) și am întâlnit primii moldoveni. De atunci tot cunosc trecători ai Podului de Flori ;-), care mai de care mai înzestrați. DAR, nu despre ei vreau să vă vorbesc io aicișa ia (deși ei merită toate cuvintele blogărești din lume), ci despre ultimul meu contact cu o inițiativă faină made în MD: HaiBun Magazine.

TRIO.gif

HaiBun e despre cărți, devoratori de cărți, locuri de citit cărți…ați înțeles ideea. Există multe bloguri de profil și chiar reviste sau site-uri serioase despre ele, însă majoritatea se scald în recenzii clasice și informații gugălite. Totuși, înainte să dau de HaiBun aveam deja câteva surse de articole mega-interesante. Hyperliteratura, de exemplu, sau Bookaholic sunt genul ăla de platforme unde găsești scrisorile kinky pe care Henry Miller i le trimitea lui Anais Nin sau în care se vorbește despre designul de copertă cu aceeași importanță cu care se vorbește și despre conținutul unei cărți etc. În categoria asta intră și HaiBun. Pe lângă articolele faine pe care le au, fetele  (am observat că e o redacție exclusiv de ladies :D) inițiază și concursuri faine. Așa se face că înainte de Crăciun provocarea a fost ca bibliobulii internauți să realizeze o decorațiune de Crăciun din cărți. Io am făcut un om de zăpadă care se clătina din toți țățânii. Curios e că, atunci când a fost cutremur, a căzut doar nasul :)). Și mai curios e că în seara de ajun am fost anunțată că am câștigat concursul. Deși, sinceră să fiu, mie mi s-a părut mai shpanky omul de zăpadă al Axelandrei, m-am bucurat nespus că i-am șutit premiul, că și așa ea citește prea mult și e bine să-i mai lase și pe alții:)). Cine nu are timp, însă, să citească cât domnișoara Popa poate încerca să se țină de ultimul challenge propus de HaiBun. E vorba despre o carte pe lună, pe tot parcursul lui 2017, care să respecte o anumită tematică lunară. Vedeți aici lista temelor.

IMG_9500.JPG

Așadar și prin urmare, grecii fac comerț pe mare, iar eu am primit 3 cărți frumoase foc, scrise de autori moldoveni (Galaicu-Păun, Vakulovski și Beșleagă), ceea ce marchează începutul unei noi etape pentru mine ca cititor, întrucât singura carte scrisă de un moldovean, pe care eu am citit-o, a fost Diavolul corect politic a lui Baștovoi. E mai mult decât bine-venit acest premiu, întrucât sunt atașată de moldoveni și pare, aproape, o lipsă de respect să nu le cunosc și intelectualii, la fel cum le cunosc politica, realitățile vieții cotidiene și tradițiile. Am început anul bine! Un trio de moldoveni s-a strecurat șmecherește pe rafturile îndoite ale bibliotecii mele.

p.s. Mă bucur că am descoperit o editură nouă, care are atâta grijă la design și pune preț pe cititorul care are un fetiș în a mângâia paginile pentru a le simți textura. Unde mai pui că te face să te gândești și la celebrul brand de bijuterii Cartier. E și normal! Cartea e, poate, cea mai frumoasă dintre bijuterii. Îți împodobește suflețelul și îți face mintea să strălucească.

cartier

 

SHARE
#greengiveaway 2 : 07:43 February 4, 2017 Reply
[…] mine, cartea e perfectă, pentru că pe la începutul lui ianuarie, o frază din articolul lui Zavatos “Un trio de moldoveni s-a strecurat șmecherește pe rafturile îndoite ale […]

Related Posts
Featured
::
5 cărți până la Crăciun!!!?
::
„Bucuria Vieții” – de ce e suferința obligatorie?
::
Despre prostituate fără să arunci cu piatra
MENU