Nu sunt blogger!

Cetățean neturmentat
October 18, 2016

Prima postare de pe acest blog e un fel de disclaimer. Și asta pentru că aș vrea să scap din primă instanță de orice responsabilitate pe care o presupune această ocupație: monetizarea blogului, preocuparea pentru trafic, obligativitatea unei constante în ceea ce privește numărul de postări și frecvența lor. Dacă blogul va crește, o va face independent, de la sine. Dacă nu, va rămâne ceea ce este acum, lucru la fel de bun pentru mine. Singurul beneficiu la care mă pot gândi, aparte de acela că pot trăncăni nestingherită şi pot să îmi prezint trăncăneala într-un “ambalaj” frumos, ar fi colaborările. Mi-aş dori să pot colabora cu oameni/edituri/designeri care îmi plac şi care mă inspiră. Mi-ar plăcea ca blogul ăsta să imi deschidă nişte uşi şi să mă ajute să creez legături (inclusiv între alți oameni, nu doar între mine şi alte persoane).

Un al motiv pentru care nu sunt blogger ar fi cel legat de ceea ce fac eu pe bune. Meseria mea este cea de designer grafic şi fotograf. Scrisul pe acest blog face parte dintr-o serie lungă de hobby-uri pe care le am, prin urmare nu pot să îmi asum un statut care nu îmi aparține.

Ultimul motiv ar fi cel legat de „vulgarizarea” acestei titulaturi. A-ți face un blog a devenit un trend. Din pricina ușurinței pe care o presupune realizarea unui blog (ceea ce nu-i un lucru rău în sine), orice persoană, fie că are sau nu ceva relevant de spus, dar are nevoie ca cineva să îi gâdile egoul, se autointitulează blogger și scrie sau, mai nou (mă refer la ultimii 4, 5 ani), se transformă pe sine în brand. Astfel, în mintea mea a fi blogger rezonează cu cuvintele: marketing, emfază, superficialitate, dorința de afirmare/confirmare, vedetism etc. Este lesne de înțeles că există bloggeri pe care îi urmăresc și care spală păcatele tagmei, însă aceia sunt boabe de mazăre prin cenușă, dacă îi punem în balanță cu „The Dark Force” of the bloggers. Pentru că nu vreau să mă aflu în nicio tabără, nu vreau să fiu nici bob, nici cenușă, păstrez acest blog la nivelul de hobby făcut pur din plăcere.

Ahoy!

SHARE

Related Posts
Featured
::
De ce e „La Blouse Roumaine” un brand mai inteligent decât „Carpathian Garden”?
MENU