Cartofi copți…bărcuțe

bucătăreală
November 2, 2016

Rețeta nr.7 #LaMineSubNucChallenge; campanie-experiment desfășurată între 27 martie și 30 aprilie, 2016; vegan only (postul Paștelui, mai românește zis).

Când zicem cartofi copți ne gândim la niște cartofi pe care  îi coacem și atât. Apăi bucătăreala nu înseamnă că iei un cartof și îl coci, iei un morcov și-l fierbi, iei o ceapă și-o mănânci. Bucătăreala înseamnă experiment, reinventare, joacă,  descoperire de gusturi noi. Așa se face că La mine sub nuc ne prezintă un mod atipic de a coace cartofii, în care miezul vine scos, coaja se coace separat, iar apoi bărcuțele cartofești sunt încărcate la loc cu bagajul inițial, dar puțin altfel. Nu am întâmpinat probleme cu rețeta asta pentru că e simplă și pentru că am avut ajutor de bucătar pe moidmoselle Anca. Am făcut multe bărcuțe. Unele încă navighează și așteaptă să debarcă în golfurile stomacale ale unor norocoși.

gif-7.gif

P.s. Singura schimbare a rețetei  originale este că am pus susan în loc de semințe și am adăugat și ceapă. Combinații posibile sunt o droaie. Depinde de gusturile fiecăruia.

*Campania #LaMineSubNucChallenge s-a desfășurat pe Facebook, sub formă unor gif-uri atașate unui text (cel pe care l-ați citit mai sus) și a avut parte de un succes neașteptat datorită abordării umoristice. Ele sunt centralizate pe blog și prezentate într-o formă fresh, adică mai retro, adică aparanet m-am contrazis, dar ați prins ideea. Howdy!

**Această rețetă a fost postată pe Fb pe data de 5 aprilie.

SHARE
Ilinca Tudose : 19:14 November 5, 2016 Reply
Mersi pentru linkuri si feedback! imi place tare mult bannerul tau <3.
    camarutaluzavate : 20:45 November 5, 2016 Reply
    Nu ai pt ce. Blogurile serioase (text bun, design finuț) şi oamenii talentoşi care inspiră pe alții merită toată aprecierea.🤗 Am mai furat rețete de la tine, dar momentan nu divulg nimic. :D

Related Posts
Featured
::
il Panino mediteranean
::
Bilanț culinar
::
Burgerul chiftică
MENU