Chiftica de fasole

bucătăreală
November 2, 2016

Rețeta nr.6 #LaMineSubNucChallenge; campanie-experiment desfășurată între 27 martie și 30 aprilie, 2016; vegan only (postul Paștelui, mai românește zis).

Weekendul a trecut și și-a luat surata, lenea, cu dânsa. Așadar revenim în transmisie cu o nouă rețetă. Avem iar niște burgeri de la Ilinca, pe care eu îi transform în chiftici. Chiftica asta are la bază fasole 😀 și ca să nu vă „flatulați” colegii, prietenii, vecinii, vă sfătuiesc să fierbeți fasolele în două ape, să le puneți la înmuiat câteva ore înainte de asta și a doua tură de apă de la fiertură să fie fierbinte ca să nu se întărească fasolica.

gif-6.gif

Toată consistența ce trebuie smotocită la blender o găsiți aici. Ce să NU faceți (cum am făcut eu):

  1. NU adăugați ulei și în compoziție (eu am pus pentru că am citit rețeta cu ochii înlăcrimați de la ceapă, că altfel nu-mi epxlic cum de-am făcut boroboața)
  2. NU faceți chitelele cu mâinile uscate că o să vă iasă forma după ce muriți de foame eventual (le-am umezit și eu într-un final)
  3. Respectați cantitățile (nu turnați făină de năut dpă ureche cum am făcut eu, ci cumpărați-vă cântar).

Bun! Acestea fiind spuse mai adaug că am găsit mult căutatul chimion la un plafar și am dat numai 2 lei amărâți pe el, iar în tartina finală nu am respectat întocmai compoziția burgeriană din rețeta ofcială ci am pus doar ridiche și roșii. Profitați de ridiche fiindcă este plantă de sezon, iar dacă aveți probleme cu balonările așa cum am eu, este una dintre cele mai recomandate legume pentru a scăpa de ele. Pe lângă asta detoxifică și întărește imunitatea și are și puține calorii. Poftă bună!

chiftica-2

*Campania #LaMineSubNucChallenge s-a desfășurat pe Facebook, sub formă unor gif-uri atașate unui text (cel pe care l-ați citit mai sus) și a avut parte de un succes neașteptat datorită abordării umoristice. Ele sunt centralizate pe blog și prezentate într-o formă fresh, adică mai retro, adică aparanet m-am contrazis, dar ați prins ideea. Howdy!

**Această rețetă a fost postată pe Fb pe data de 4 aprilie.

SHARE

Related Posts
Featured
::
Herta Muller descompune reviste și compune poezii
::
John French – fotograful care a adus fotografia de modă din revistă în ziar
::
Ajoblanco – „no besos” soup
MENU