Omelette cu tofu

Rețeta nr. 8 #LaMineSubNucChallenge; campanie-experiment desfășurată între 27 martie și 30 aprilie, 2016; vegan only.

gif-8

*Praful de copt și usturoiul granulat nu se văd în gif pentru că erau în cantități infime, ceea ce fac paharele să arate goale.

Știu, știu! Am tras chiuliul ieri. Mama de îngrijorare că nu am postat ieri pe Facebook și că nu am răspuns la mesajele de dimineață, m-a sunat de vreo 5 ori că „ceva, ceva s-o fi întâmplat”. Așa e când devii sclavul propriului tău program și mai faci treaba asta și publică. Bun! Prima mea rețetă (dacă își mai aduce careva aminte) a fost de pomină. Cum nu-mi place să mă dau bătută am mai încercat o omletă din făină de năut, dar cu altă compoziție. A ieșit FANTASTIIIC. Dacă n-aveți răbdare să învârtiți în compoziția de bază, ca să nu aveți cocoloașe, o băgați rapid la blender. Ăsta-i singurul sfat. În rest, le găsiți pe La mine sub nuc pe toate.

omleta tofu2.jpg

omleta tofu3.jpg

P.s.1 Niciodată nu reușesc să întorc omletele, clătitele etc. în așa fel încât să nu le fac să arate ca un terci pentru pisici, așa că am mai făcut o porție, cu speranța că asta va ieși ca o turtă și nu ca o chisăliță.

omleta-cu-tofu4

omleta-cu-tofu5

*Campania #LaMineSubNucChallenge s-a desfășurat pe Facebook, sub formă unor gif-uri atașate unui text (cel pe care l-ați citit mai sus) și a avut parte de un succes neașteptat datorită abordării umoristice. Ele sunt centralizate pe blog și prezentate într-o formă fresh, adică mai retro, adică aparanet m-am contrazis, dar ați prins ideea. Howdy!

**Această rețetă a fost postată pe Fb pe data de 7 aprilie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s