Bilanț culinar

Așadar: 14 rețete de pe blogul-revelație La mine sub nuc, în 5 săptămâni. Slăbuț! Nu am specificat la început, însă aș fi vrut măcar 30 de rețete să încerc. Vă mărturisesc că deși rețetele sunt relativ simple, a prezenta public mâncarea, într-un mod estetic (aranjare, întrerupere din procesul de gătit, fotografiere, gif-uri) nu e de ici de colo. Ia mult timp și multă energie. Am făcut și o grămadă de gafe în tot acest timp, de la prima rețetă până la ultima, însă a fost un traseu foarte interesant și mi-a relevat că dacă o să mor vreodată de foame cu meseria actuală, măcar am un plan de rezervă și mă fac bucătar. „dacă mori de foame, te faci bucătar” :)) funny. A fost interesant pentru că am gătit treburi mai atipice pentru românul de rând obișnuit cu fasolea tradițională în perioade de post, și asta a făcut experiența de două ori mai educativă pentru că am descoperit gusturi noi și mi-am rafinat simțurile.

the-end
Deși s-a terminat postul rămân fermă în decizia de a nu mai consuma carne, cel puțin nu din comerț. Vă recomand să vă uitați inclusiv la documentarul Home, ca să vedeți cât de tâmpiți suntem hrănindu-ne iresponsabil și sprijinind o industrie diabolică de-a dreptul. Îl puteți viziona și numai pentru peisajele pe care nu le veți mai uita niciodată. Este life changing. Nu e un documentar tipic și atinge multe puncte dureroase, inclusiv acesta, în mod indirect.
În concluzie, mulțumesc celor care m-au însoțit atât virtual, cât și în bucătărie (dovada fiind mesajele private, comentariile și pozele cu experimentele voastre) în provocarea asta culinară și vă promit un conținut interesant, hilar și de calitate și de acum încolo, și din alte zone dragi mie, nu numai cea culinară. Nu mă așteptam să mă urmărească mai mult de 5 oameni și ăia prieteni apropiați care m-ar fi citit oricum, de frică să nu-i otrăvesc muhaha. Astea sunt momentele când vezi puterea pe care o are o rețea de socializare ca Facebookul, care poate fi folosită și în scopuri educative nu numai pentru gâdilirea egoului.

*Campania #LaMineSubNucChallenge s-a desfășurat pe Facebook, sub formă unor gif-uri atașate unui text (cel pe care l-ați citit mai sus) și a avut parte de un succes neașteptat datorită abordării umoristice. Ele sunt centralizate pe blog și prezentate într-o formă fresh, adică mai retro, adică aparanet m-am contrazis, dar ați prins ideea. Howdy! #LaMineSubNucChallenge #TheEND

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s