Cartofi prăjiți cu ciuperci și sos cimiciuri

bucătăreală
November 3, 2016

Rețeta nr. 12 #LaMineSubNucChallenge; campanie-experiment desfășurată între 27 martie și 30 aprilie, 2016; vegan only.

Nu am mai molfăit de multă vreme cartofi prăjiți (cu o excepție rușinoasă în București, pentru că nu aveam alte opțiuni) așa că am scormonit la Ilinca pe blog și-am găsit niște rețete faine. Una dintre ele mi-a atras atenția pentru că avea un nume tare amuzant. Cimiciuri sună așa, ca o onomatopee de drăgălit căței fluffy.

gif-12.gif

Ce-am făcut eu diferit este că nu am pus oregano în sosul cu nume de gudurat patrupede, fiindcă m-am trezit că nu mai am, ca de obiceeei. Pe lângă asta, am păstrat ciupercile și cartofii separați în farfurie fiindcă am vrut să le simt savoarea mai bine. În ciuperci am pus și rozmarin și usturoi, cum am învățat de la o rețetă mai veche. Gusturile s-au potrivit în așa fel încât papilele mele gustative au fost pe deplin mulțumite, drept pentru care vă sfătuiesc să o încercați ca să nu mai mâncați cartofii prăjiți clasici, de care sigur sunteți sătui.

*Campania #LaMineSubNucChallenge s-a desfășurat pe Facebook, sub formă unor gif-uri atașate unui text (cel pe care l-ați citit mai sus) și a avut parte de un succes neașteptat datorită abordării umoristice. Ele sunt centralizate pe blog și prezentate într-o formă fresh, adică mai retro, adică aparanet m-am contrazis, dar ați prins ideea. Howdy!

**Această rețetă a fost postată pe Fb pe data de 20 aprilie.

SHARE

Related Posts
Featured
::
Bilanț culinar
::
Cartofi copți…bărcuțe
::
Omelette du năut
MENU