Falafel

bucătăreală
November 3, 2016

Rețeta nr. 14 #LaMineSubNucChallenge; campanie-experiment desfășurată între 27 martie și 30 aprilie, 2016; vegan only.

AVERTIZARE! Am scris mai mult, dar a fost prea penală (scuzați exprimarea de baltă, dar nu am cum să descriu altfel) experiența de azi din bucătărie.
Azi e ultima zi de post (deci Bemba poți să-mi dau follow din nou că nu te mai spamez cu rețete). Știu că-i greu să te abții când simți mirosul ăla genial de drob/sarmale/salată boeuf/friptură de miel/etc etc etc., dar eu zic să nu ne înnecăm ca țiganu’ la mal și să gătim ceva rapid și pentru această ultimă zi din Postul Mare. Bilanțul îl fac în zilele următoare, însă menționez totuși că asta este ultima rețetă din provocarea la care m-am supus în acest post.

9.jpg
Boon! Prima rețetă din seria asta a fost un fiasco (omleta aia în care am pus salvie cât pentru tăt blocul) și ca să închidem cercul în același stil, am făcut praf și ultima rețetă. Ce-am făcut, ce-am dres, că chifteluțele mele falafel nu s-au închegat și s-au împrăștiat tăte prin fripteuză. Am încercat de două ori. După ce s-au făcut terci prima oară, am scos tot „maglavaițul”, l-am stors de ulei și l-am pasat mai bine ca să devină compoziția fină (inițial mai simțeai bobul de năut fiindcă le-am făcut la robot și nu le-a zdrobit de tot) pt. că am crezut că asta e problema. Le-am băgat înapoi și tot prafu s-a ales de ele. Am scos iar tot, am stors uleiul, l-am amestecat cu furculița, le-am făcut iar chiftele și le-am lăsat așa fără să le mai prăjesc și așa aveau tot uleiul din lume în ele :))).

gif14.gifAlături am pus cartofi dulci și cartofi de-ai noștri asezonați cu usturoi, CORIANDRU (e prea yummi condimentul ăsta, are gust de lămâie) și oregano. I-am prăjit în baia aia de ulei care se aromase bine de la toate încercările mele eșuate. Dacă puneam griș în chiftele, cred că ieșeau. O să mai încerc. Nu mă face pe mine o chiftică.
Până la urmă o ișit un prânz gustos, de care s-au bucurat și babacii mei până la ultima bucățică.

14

*Campania #LaMineSubNucChallenge s-a desfășurat pe Facebook, sub formă unor gif-uri atașate unui text (cel pe care l-ați citit mai sus) și a avut parte de un succes neașteptat datorită abordării umoristice. Ele sunt centralizate pe blog și prezentate într-o formă fresh, adică mai retro, adică aparanet m-am contrazis, dar ați prins ideea. Howdy!

**Această rețetă a fost postată pe Fb pe data de 30 aprilie.

SHARE

Related Posts
Featured
::
Masterchef to be
::
Burgerul chiftică
::
Omelette cu tofu
MENU