Analogii accidentale (1) – we don’t really own anything, we merely take care of it for the next generation

Artă-i
April 19, 2017

Dacă folosiți Wetransfer, probabil ați observat și că ei fac altfel de publicitate. Spre deosebire de add-urile idioate care vă spamează la tot pasul, aici sunteți întâmpinați cu artă. Așa am descoperit-o și pe Zuza Krajevska despre care am scris aici. De data asta nu e mare filozofeală. Mico Toledo, fotograf documentarist din Brazilia, a documentat fotografic un grup de indieni („grupul” fiind nu mai puțin de 200 de triburi adunate la un loc) din North Dakota care s-au opus construcției Conductei de Petrol North Dakota din cauza distrugerilor surselor de apă pe care aceasta le presupune. Așa a rezultat seria Faces of Standing Rock. O fotografie din serie m-a trimis cu gândul direct la o imagine din Temple Grandin, unde sensibilitatea gestului denotă aceeași grijă a omului față de animale, aceeași legătură sacră pe care o avem cu natura. De neînlocuit!

hand2-1600x1612

Mico Toledo – Faces of Standing Rock series

vlcsnap-2016-08-20-15h58m44s286

Film still din Temple Grandin, r. Mick Jackson, 2010

“It’s the duty of non-commercial writers, artists, photographers and documentary makers to tell those stories from the fringe that otherwise wouldn’t be heard across the world.”

Întreg articolul scris de Suzanne Tromp, scurt și cuprinzător, îl găsiți aici.

SHARE
Kerry : 19:55 April 20, 2018 Reply
It's in fact very complicated in this busy life to listen news on TV, thus I just use world wide web for that reason, and obtain the hottest news.
Adeline : 07:52 May 17, 2018 Reply
Now I am going away to do my breakfast, once having my breakfast coming again to read other news.

Related Posts
Featured
::
O trădare fericită (SFR – ziua 5)
::
Nostalgia vremurilor pe care nu le-ai trăit (SFR – ziua 1)
::
Marea povară a regizorilor români (SFR – ziua 2)
MENU