Cămăruța lu’ Zavate explicată pe rafturi

Această cămăruță a fost asamblată din mai multe motive:

 1. Meșterului care a asamblat-o îi place să trăncănească despre prea multe lucruri și avea nevoie de un loc unde să le centralizeze pe toate.
 2. Mediul online este unul extrem de prietenos și de ofertant în ceea ce privește designul și butonelele interactive, ceea ce nu se poate spune despre un jurnal fizic, unde, dacă apeși pe un titlu, te alegi cu cel mult o pată de cerneală pe deget.
 3. Totuși, acesta nu este un jurnal, ci, mai degrabă, un index al tuturor lucrurilor faine peste care meșterul dă întâmplător și al tuturor gândurilor care îi fulgeră prin minte, dar care dispar la fel de repede cum au apărut dacă nu le notează undeva.
 4. Textele au o tentă ușor critică, (auto)ironică și umoristică. Avertizez puriștii că „romgleza” este folosită din belșug.
 5. Majoritatea fotografiilor folosite îmi aparțin. De nu-i așa, mereu este menționată sursa.

Așadar, ați intrat la secțiunea asta ca să descifrați care e treaba cu categoriile (cacofoniile sunt pentru literați năzuroși) din menu.

 1. Design:
  • Meștereli în atelier = design de obiect/industrial
  • Meștereli pe desktop = design grafic
  • Paper geek = design editorial
 2. Curator de ocazie:
  • Artă-i (un fel de „ardă-i” să-i ardă) = selecție riguroasă și extrem de personală de manifestări artistice din diferite medii de la tradiționala pictură până la performance and beyond
  • Mâzgâleli = ilustrație
  • ZOOM = fotografie
 3. Zarzavat (adică fix un zarzavat):
  • Bucătăreală = experimente culinare transformate în epic fail sau revelații + recomandări culinare
  • B**k you = despre cărți
  • Pământu’ nu-i plat = travelling
  • Feișăn = Nu vă speriați! nu vă zic „cum să porți coiful cu pene ca să fii cea mai fancy curcă” (pentru asta aveți o tonă de bloggerițe de fashion, foarte dornice să lumineze muritorii de rând cu informații atât de prețioase), ci aduc în prim plan legăturile dintre haine și societate/coduri sociale, informații despre modă ca industrie și fenomen cultural. Genul de informații specifice lui Maurice Munteanu, ca să vă dau un nume de referință din industria românească de modă. Desigur, voi face și reclamă brandurilor (fără ca ele să știe :))) care îmi gâdilă nevoia de frumos, pentru simplul fapt că merită.
 4. Film = „recenzii” și analize extrem de subiective, analogii accidentale (legături dubioase între imagini din film și imagini din alte meleaguri), Survival CinemaKIT (cu filme man vs. nature, man vs. war, man vs. every complicated aparenț fără ieșire situație din univers) etc.
 5. Raftul cu vechituri = colecție de obiecte mai mult sau mai puțin kitsch, care fac trimitere, ironic, la amintiri din copilărie cu care rezonăm cu toții sau sunt pur și simplu vechi. Acest raft este cu vânzare. Reducerile la 50 de bani și 1 leu sunt valabile doar astăzi :).
 6. Bulendre: îmi vând hainele fiindcă dulapul meu e obez și are nevoie de liposucție

Modelul acesta de blog „cu de toate” are ca referință bloguri precum Miss Moss sau Messy Nessy Chic. Asta în cazul în care vreți să încadrați blogul ăsta într-o categorie.

P.s. Nu sunt blogger.*

*despre asta găsiți mai multe aici.

MENU